Postcrossing uses cookies to help deliver its services. By using this website, you agree to its use of cookies. Learn more.

About Postcrossing

Learn all about Postcrossing.


Projektet

Målet med det här projektet är att möjliggöra för människor att ta emot vykort från hela världen, helt gratis. Nja, nästan gratis! Grundtanken är att: om du skickar ett vykort, ska du få minst ett vykort tillbaka, från en slumpmässigt utvald postcrosser någonstans i världen.

Varför? För att det finns massor med människor som grundaren av postcrossing, som tycker om att få riktig post. Den överraskning det innebär att vykort från olika platser i världen (många du förmodligen inte hört talas om) kan förvandla din egen brevlåda till en låda med överraskningar - och vem skulle inte vilja ha det så.


 

Hur fungerar det?

Först, den korta versionen:

  1. få en adress att skicka till på hemsidan
  2. skicka ett vykort till adressen
  3. vänta tills du också får ett vykort
  4. registrera vykortet du fått på hemsidan

Först ska du alltså begära en adress att skicka ett vykort till. Hemsidan kommer att visa adressen till en annan användare (du får även ett e-postmeddelande med adressen i) och ett id-nummer att märka vykortet med (exempelvis: SE-786). Sen är det bara att sätta på frimärken och skicka iväg.

Medlemmen får vykortet och registrerar det med hjälp av id-numret du skrivit på vykortet. Det gör att din adress ställs i kö för att hamna på ett vykort. Vem som skickar vykort till just dig blir en överraskning!

Du kan ha upp till 5 vykort färdandes samtidigt. När ett vykort du skickat blivit registrerat på hemsidan, kan du begära fram en ny adress. Antalet vykort du kan skicka under samma tidsperiod, ökar för det antal kort du skickat sammanlagt!

Fortfarande frågor? Utforska sidorna med hjälp, eller sök svar i forumet.

Translated by members lelle1987 and friends4ever.