Postcrossing uses cookies to help deliver its services. By using this website, you agree to its use of cookies. Learn more.

About Postcrossing

Learn all about Postcrossing.


О пројекту

Циљ овог пројекта је да омогући људима примање разгледница из целог свијета, и то бесплатно. Па, скоро бесплатно! Главна идеја је следећа: ако пошаљеш разгледницу, добићеш и ти бар једну од случајно изабраног Postcrossera негде из света.

Зашто? Зато што, попут аутора, постоји много људи који воле да добију праву пошту. Елемент изненађења добијања разгледница из различитих места у свету (за многа од њих вероватно ниси чула/чуо) може претворити твоје поштанско сандуче у кутију изненађења – а ко то не би волео?


 

Како то ради?

Прво, кратка верзија:

  1. затражи адресу са сајта
  2. пошаљи разгледницу на адресу
  3. чекај да примиш разгледницу
  4. региструј примљену разгледницу у систем

Први корак је да затражиш слање разгледнице. Сајт ће ти приказати (а и послати ти на e-mail) адресу другог члана и Postcard ID (нпр.: RS-786). Тада пошаљи разгледницу том члану.

Члан прима разгледницу и региструје је користећи Postcard ID који је на разгледници. У овом тренутку ти стичеш право на примање разгледнице од другог корисника. Ти си сад на реду следећој особи која тражи слање разгледнице. А одакле ће разгледница доћи је изненађење!

Можеш имати највише 5 разгледница на путу у сваком тренутку. Сваки пут кад једна од разгледница коју си ти послала/послао буде регистрована, можеш тражити следећу адресу. Број разгледница које могу путовати истовремено повећава се што више разгледница пошаљеш!

Имаш још питања? Провери Помоћ, или Форум.

Translated by member renatoBG.