Postcrossing uses cookies to help deliver its services. By using this website, you agree to its use of cookies. Learn more.

About Postcrossing

Learn all about Postcrossing.


Prosjektet

Målet med dette prosjektet er å la alle kunne motta postkort fra hele verden, gratis. Vel, nesten gratis! Hovedideen er: hvis du sender et kort vil du motta mist ett tilbake, fra en tilfeldig postcrosser ett eller annet sted i verden

Hvorfor? Fordi mange, som ideskaperen, liker å få ekte post i postkassa. Overraskelsesmomentet i å motta postkort fra hele verden (til og med steder du aldri har hørt om før) kan gjøre postkassen din om til en skattekiste. Og hvem liker vel ikke det?


 

Hvordan fungerer det?

Først; den korte versjonen:

  1. Be om en adresse på nettsiden
  2. Send kort til adressen
  3. Vent til du mottar et kort
  4. Registrer det mottatte kortet

Det første steget er å be om en adresse til en bruker du skal sende et kort til. Du får adressen og postkort-identifikasjonskoden (for eksempel NO-783) på epost. Identifikasjonskoden er unik, så postkortet kan registreres i systemet.

Send kortet med identifikasjonskoden tydelig skrevet. Dette gjør at den som mottar kortet kan registrere kortet her på Postcrossing, og dermed vil du motta et kort fra den neste brukeren som ber om å få en adresse å sende kort til.

Du kan ha 5 kort (et antall som stiger etterhvert som flere av kortene dine kommer frem til bestemmelsepunktet) ute på reise i verden til en hver tid. Hver gang et av dine kort kommer frem kan du be om en ny adresse umiddelbart.

Har du fortsatt spørsmål? Sjekk hjelpesidene, eller forumet.

Translated by the member Lexidh.