Postcrossing uses cookies to help deliver its services. By using this website, you agree to its use of cookies. Learn more.

About Postcrossing

Learn all about Postcrossing.


A kezdeményezés

A kezdeményezés célja, hogy különböző emberek kaphassanak képeslapot a világ minden részéről, ingyenesen. Vagyis majdnem ingyenesen! Az alapötlet a következő: ha küldesz egy képeslapot, akkor legalább egyet kapsz cserébe egy véletlenül kiválasztott levelező társtól valahol a világban.

Miért? Mert, hasonlóan a szerzőhöz, nagyon sok ember szeret igazi levelet kapni.
A postaládád pedig meglepetések tárháza lehet, ahogy a világ minden tájáról (esetleg olyanokról is, amiről még életedben nem hallottál) érkeznek bele képeslapok – ki ne szeretné ezt?


 

Hogyan is működik mindez?

Először is a rövid verzió:

  1. Kérj egy címet a weboldalról.
  2. Küldd el a képeslapot a megadott címre
  3. Várj, amíg kapsz te is egyet
  4. Regisztráld a kapott képeslapot

Az első lépés, hogy kérj egy címet. A weboldalon látni fogsz a megadott címmel együtt (ezt megkapod majd e-mailben is) egy képeslap azonosítót (Postcard ID; pl. HU-786). Ezután tudod elküldeni ennek a tagnak a képeslapot.

Aki megkapja a képeslapod, ez alapján az azonosító alapján fogja azt regisztrálni a weboldalon keresztül. Ekkor már te is jogosult vagy képeslapot kapni egy másik tagtól. Te leszel a következő a sorban, akinek valaki el fogja kérni a címét. Neked pedig meglepetés, hogy honnan kapod a képeslapot!

Egyszerre öt képeslapod utazhat szerte a világban. Amint valaki megkapja a képeslapod, és regisztrálja, akkor kérheted a következő címet. Az általad küldhető képeslapok száma úgy növekszik, ahogy egyre több képeslapot küldesz el!

Van még kérdésed? Kukkants a help-re, vagy a fórumba. Be. Jól.

Translated by the member mimke.