Postcrossing uses cookies to help deliver its services. By using this website, you agree to its use of cookies. Learn more.

About Postcrossing

Learn all about Postcrossing.


O projektu

Cilj ovog projekta je omogućiti ljudima primanje razglednica iz cijelog svijeta, besplatno. Pa, skoro besplatno! Glavna ideja je slijedeća: ako pošalješ razglednicu, dobit ćeš bar jednu od slučajno odabranog Postcrossera negdje iz svijeta.

Zašto? Zato jer, poput autora, postoji puno ljudi koji vole primati pravu poštu. Element iznenađenja primanja razglednica iz različitih mjesta u svijetu (za mnoga od kojih vjerojatno nisi čula/čuo) može pretvoriti tvoj poštanski sandučić u kutiju iznenađenja – a tko to ne bi volio?


 

Kako radi?

Prvo, kratka verzija:

  1. zatraži adresu sa stranice
  2. pošalji razglednicu na adresu
  3. čekaj da primiš razglednicu
  4. registriraj primljenu razglednicu u sistem

Prvi korak je zatražiti slanje razglednice. Stranica će prikazati (i poslati ti na e-mail) adresu drugog člana i Postcard ID (npr.: HR-786). Tada pošalji razglednicu članu.

Član prima razglednicu i registrira je koristeći Postcard ID koji je na razglednici. U ovom trenutku ti stječeš pravo na primanje razglednice od drugog korisnika. Ti si sad na redu slijedećoj osobi koja traži slanje razglednice. Otkud razglednica dolazi je iznenađenje!

Možeš imati sve do 5 razglednica na putu u svakom trenutku. Svaki put kad je jedna od razglednica koju si ti poslala/poslao registrirana, možeš tražiti slijedeću adresu. Broj razglednica koje mogu putovati istovremeno povećava se što više razglednica pošalješ!

Još imaš pitanja? Provjeri pomoć, ili forum.

Translated by the member Borivoj.