Postcrossing uses cookies to help deliver its services. By using this website, you agree to its use of cookies. Learn more.

About Postcrossing

Learn all about Postcrossing.


За проекта

Целта на този проект е да даде възможност на хората да получават картички от целия свят, напълно безплатно. Всъщност, почти безплатно! Идеята е следната: ако изпратиш картичка, и ти ще получиш поне една от произволно избран postcrosser от някъде по света.

Защо? Защото, също както авторът, има много хора, които обичат да получават обикновена поща.
Елементът на изненадата, да получаваш картички от целия свят (и от места, за които може би не си и чувал преди), превръща пощенската ти кутия в кутия на изненадите – а кой не би искал това?


 

Как работи?

Първо, кратката версия:

  1. Поискваш адрес от сайта
  2. Изпращаш пощенска картичка на този адрес
  3. Чакаш да получиш картичка
  4. Регистрираш картичката на сайта

Първата стъпка е да поискаш да изпратиш картичка на сайта. Сайтът ще ти покаже (и ще ти изпрати имейл) с адреса на друг регистриран потребител на сайта и с идентификационния номер на картичката (например: Postcard ID BG-786). След това трябва да изпратиш пощенска картичка на този потребител.

Потребителят получава твоята картичка и я регистрира на сайта с идентификационния номер, който си написал на картичката. В този момент ти също вече можеш да получаваш картички от други потребители. Твоят адрес вече може да се появи сред произволно избраните адреси за следващия потребител, който иска да изпрати картичка. Откъде ще дойде картичката – това е изненада!

Във всеки един момент можеш да имаш 5 „пътуващи” картички. Всеки път, когато изпратена от теб картичка е регистрирана на сайта като получена, можеш да получиш нов адрес от системата, за да изпратиш нова картичка. Колкото повече картички изпращаш, толкова повече расте разрешеният ти брой за едновременно „пътуващи” картички.

Имате още въпроси? Потърсете отговор в раздел Помощ или във Форума.

Translated by the member PricklyBear.